Information om laserbehandling

Indikationer på att medicinsk laser kan hjälpa

En laserbehandling kan vara skrämmande jämfört med många andra metoder. Det är mångas “sista utväg” mot sina irriterande problem och lyckligtvis är det också det som ofta funkar. Det finns en hel del ställen som erbjuder laserbehandling i Stockholm. Det är viktigt att begära information om företaget och dess utrustning. Gå till någon som du vet gör ett bra jobb och prioriterar patientens hälsa i första hand!

Har du varit irriterad och känslig på samma ställe under lång tid och du känner att smärtan befinner sig under huden kanske en laserbehandling är just det som hjälper. Medicinsk laser påverkar de inflammerade cellerna olika beroende på vilken typ av utrustning man använder. Vissa lasrar sänder ut starka och korta signaler, vilket är bra mot idrottsskador som t.ex. inflammationer i leder och liknande smärta. Mycket forskning har gjorts på denna typ av behandling och i princip inga biverkningar har fastställts så det är inte så konstigt att metoden har blivit så populär! Hos oss kan du prova på medicinsk laser i Stockholm!

Exempel på indikationer

 • Inflammationer
 • Nacksmärta
 • Tennisarmbåge
 • Knäartrossmärta
 • Ländryggssmärta
 • Axelsmärta (Impingement, tendiniter, överbelastningar, inflammationer)
 • Karpaltunnelsyndrom
 • Hälsenebesvär
 • Hälsporre
 • Frozen Shoulder
 • Akuta skador så som fotledsstukningar
 • Postoperativ svullnad och smärta

Fler behandlingsformer som komplement till din laserbehandling

En skada avlägsnar man bäst med en kombination av olika typer av behandlingar. Ofta försvinner smärta och stelhet efter några sessioner med medicinsk laser, men det är viktigt att förstå varför du fick problem från början. Ett långvarigt och bra resultat måste underhållas. Vårt team kan ta dig hela vägen till en problemfri vardag. En vardag som är full av rolig och hälsosam träning. Vi vill att du, utan problem, ska kunna leka med dina barn utan att känna dig begränsad. Eftersom vi behandlar kunden utifrån hans eller hennes individuella behov kan du välja att ta hjälp av oss hela vägen eller bara låta oss övervaka dig och din skada.

Laserterapi och vetenskapen bakom det

Laserterapi är vetenskap och vetenskap låter alltid väldigt komplicerat om du inte är insatt i ämnet. Medicinsk laser är faktiskt en väldigt naturlig form av läkande. Det är det ljus(lasern) som kroppen tar upp som sätter igång en rad olika kemiska processer. Det ökar cirkulationen i det känsliga området och sätter fart på immunförsvaret. Laserbehandlingen sätter, enkelt förklarat, igång arbetet med läkning och ser till att jobbet blir gjort!

Dessa olika processer leder bland annat till:

 • Modulering av inflammatorisk process
 • Cirkulation i blod och lymfkärl
 • Lokalt immunförsvar (påskyndar läkning)
 • Cellmetabolism
 • Muskelrelaxation
 • Snabbare återhämtning

Genom laserterapi kan du alltså påskynda kroppens läkförmåga och minska smärtan. 

Förväntat resultat för akuta och kroniska besvär

Alla problem läker olika. Vi har alla olika läkningsförmåga och det är många faktorer som inverkar på resultatet. Vid en akut skada, t.ex. en stukning, bör resultat visa sig efter bara 1-3 behandlingar av medicinsk laser. Andra mer kroniska och komplicerade besvär kräver minst 3-7 omgångar. Ett bra resultat uppnås inte bara av laserbehandling utan även din vilja att bli bättre. Medicinsk laser gör grundarbetet och underlättar för vidare rehabilitering.

Vi lär dig hur du ska höja resultatet på egen hand!

Uteblivet resultat

Vi är väldigt noga med att poängtera att medicinsk laser tyvärr inte ger ett positivt resultat för alla. Vissa reagerar inte alls. Är situationen oförändrad efter max 5-7 behandlingar (akuta besvär max 4-5, kroniska besvär max 5-7) så är du nog en av de personer som behöver en annan form av behandling.

Om det är lämpligt, så rekommenderar vi dig vidare till någon av våra andra experter eller någon klinik utanför SLS vi samarbetar med.

Olika sorters problem och symptom kräver olika laserbehandlingar och olika antal sessioner. En behandlingsperiod brukar vara under 3-6 veckor och max 10 behandlingar genomförs. Problem med lymfödem kräver oftast cirka 9 behandlingar under 3 veckor och två behandlingsperioder för ett varaktigt resultat. Medicinsk laser är en behandlingsform som ofta arbetar grundligt och då tar det sin tid. Ibland kan det till och med ta upp till 3 månader innan resultatet märks till fullo.

Tala gärna med oss om du, efter en behandlingsperiod, är tveksam kring om du vill börja en ny omgång eller om du vill testa en annan rehabilitering för att se om den funkar bättre.

Återkommande besvär

Ibland försvinner problem direkt och ibland finns de kvar och tär på oss en längre tid. Sanningen är tyvärr att många problem är återkommande. Problem och smärta är ofta en reaktion på något mer underliggande. Vi vill hjälpa dig att bli en fysiskt aktiv människa igen. Genom laserbehandling och genom att göra upp en plan tillsammans med dig, som på lång sikt kan ge dig frihet att i framtiden själv kunna hantera dina besvär, kan vi hjälpa dig mot ökat välmående.

Reaktioner av behandlingen och vad som händer:

Under en behandling med medicinsk laser:

Hur det känns under pågående laserbehandling är väldigt personligt. Alla har olika smärttrösklar och hud. Vilken typ av laser som används har också stor betydelse. En laserbehandling med svagt ljus, så kallad klass 3b, känner de flesta inte av alls. En svag pirrande känsla och att det blir varmt runt området som arbetas är tecken på behandlingen har effekt. Har man mörkare hud eller tatueringar finns det risk för att smärtan ökar. Mörkt pigment, precis som mörka färger generellt, drar till sig mer ljus och värms upp mer än ljust pigment. Ibland använder man även en starkare laser och då ökar intensiteten något. Styrkan på lasern kan justeras, så säg till oss om du upplever obehagskänslor under laserbehandlingen!

Reaktioner efter laserbehandling:

Hur vi och våra kroppar reagerar efter medicinsk laser är helt individuellt. Vissa känner att smärtan försvinner direkt, andra känner ökad smärta och vissa känner sig helt oberörda. Hur än du mår efter en laserbehandling, är det viktigt att vara väl informerad och inte göra några hastiga förändringar. Tala alltid med oss eller någon annan som utför laserbehandling i Stockholm, innan du beslutar dig för hur du ska göra.

Reducerad smärta efter din laserbehandling

Det finns möjlighet att smärtan avtar nästan direkt eller några timmar efter din laserbehandling. Eftersom du då har reducerade smärtsignaler som sätter stopp för belastning finns risk för överbelastning. Vid akuta skador bör du därför inte belasta besväret mer än vad du gjorde precis innan du fick behandlingen. Har du fått andra instruktioner vid besök, följ dessa.

Ökad smärta kort efter en medicinsk laserbehandling.

När kroppen läker resulterar det ibland i smärta. Smärta kan också uppkomma efter behandling med medicinsk laser. Cirka en femtedel av alla patienter upplever ökad smärta efter laserbehandling av rygg- och nacksmärta. Smärtan kan uppstå direkt eller upp till ett dygn efter behandlingen. Det här är ett gott tecken och något du ska ta positivt!

Din kropp reagerar snabbt på behandlingen och har börjat läka. Som mest varar smärtan i tre dagar för att senare avlägsna sig och det är då du kan känna resultatet av den medicinska lasern. De flesta känner stor förbättring och avsevärt reducerad svärta.

Trötthet av medicinsk laser

En behandling med medicinsk laser kan ofta göra patienten mycket avslappnad och trött. Detta är absolut inget farligt. Många patienter tycker faktiskt det är ganska behagligt. Man bör dock ha i åtanke att bilkörning och liknande aktiviteter inte lämpar sig så bra vid nedsatt allmäntillstånd.

 

 

close arrow_back arrow_forward keyboard_arrow_left keyboard_arrow_right