Kontroll och undersökning av smärtsyndrom i Stockholm

Kiropraktik & Naprapati:

-Nybesök- (ca 45min)

Ett nybesök hos oss innebär en grundlig allmän undersökning samt en riktad undersökning för den specifika sökorsaken. Efter att diagnos har ställts erbjuds du lämpliga behandlingsalternativ.

Nybesöket innefattar bland annat:

  • Undersökning av Hjärta och lungor.
  • Blodtryck och puls.
  • Neurologisk undersökning.
  • Muskeloskeletal/ortopedisk undersökning.
  • Ergonomisk-/hållningsanalys.

Efter behandlingen ges i vanliga fall rehabiliteringsövningar för att nå optimalt behandlingsresultat.

-Återbesök– (ca 30min)

Undersökning av behandlingsresultat samt status.

Behandling av diagnos/problemområde/skada som framkommit i samband med undersökningen. De vanligaste behandlingarna är manipulation/justering samt mjukdelsbehandling (olika massagetekniker).

Utöver det kan något av följande alternativ presenteras:

Dry-needling– (ca 20min)

Vi erbjuder nålbehandling av två olika typer av skador/problem:

1. Senskador/senfästesproblematik, t.ex. tennisarmbåge, där en akupunkturnål penetrerar skadeområdet vid upprepade tillfällen för att starta en mikroblödning, blödningen startar i sin tur läkningsprocesser.

2. Myofasciellt smärtsyndrom med triggerpunkter. Nålen riktas då mot centrum av triggerpunkten varpå en effektiv och snabb smärtlindring kan uppnås.

Medicinsk laser– (ca 20min)

här.

TENS– (ca 30min)

TENS är ett otroligt effektivt sätt att lindra smärta och stela leder och muskler. De elektriska signalerna som vandrar genom den känsliga vävnaden har visat sig vara en väldigt effektiv smärtlindringsmetod.

TENS är en teknik som vi hoppas ska uppmärksammas av människor med smärtsyndrom i Stockholm. Tekniken kan användas både på vävnads- och nervskador och lämpar sig utmärkt för att öka effekten av behandlingar vi erbjuder. Patienter med behov har möjlighet att låna hem sådan utrustning från vår klinik.

Droptekniker– (ca 10min)

Ibland uppstår det problem där det vore skadligt att tillämpa klassisk kiropraktik. Då kan man istället använda en drop-platta. Det är en aning mer skonsamt och kan användas vid extra känsliga tillfällen!

Rehabiliteringsträning– (10-40min)

Träning som rehabilitering är kanske det allra viktigaste. Utan underhåll rasar allt samman. Vilket smärtsyndrom det än är, vilken behandling du än väljer hos oss, kommer vi alltid att rekommendera att du följer upp den med speciellt utvalda övningar. Kanske är det nödvändigt att du besöker vårt rehabiliteringsanpassade gym eller så räcker det med instruktioner och övningar som du kan göra hemma, men då gäller det att du gör det!

Hälsoundersökning:

En grundlig hälsoundersökning är alltid bra, även för dem som tror sig vara friska och hälsosamma. Man kan aldrig veta vad som döljer sig i våra komplexa kroppar. Får man bara reda på det i god tid så kan man ofta åtgärda det innan något händer. En hälsoundersökning hos oss börjar med en “screening”. Vi går noggrant igenom dina värden, rörelseförmågor och förklarar sedan resultatet och informerar angående vad du bör tänka på i samband med olika aktiviteter.

Om våra experter gör bedömningen att det finns några risker med ditt nuvarande tillstånd så gör vi upp ett schema på hur vi tillsammans kan ändra på detta. Undersökningen innehåller dessutom inslag av kiropraktik. Inte själva behandlingen såklart!

Läkar-/Specialistkonsultation:

Kronisk smärta kan uppstå i samband med olyckor och skador av olika slag. Det kan också vara väldigt mycket mer komplext än så. Ibland leder trauman och långvarig stress till svår smärta. Vi erbjuder konsultation och specialistbehandling för att hjälpa dig att bearbeta och komma vidare från dina problem! Vid svåra fall begär vi även en “Second opinion”. Detta sker om behov finns av att stärka eller helt omvärdera en diagnos.

Kyplex Cloud Security Seal - Click for Verification